Evenimente

ARTA XXI – expozitie de desen si pictura la Bucuresti

La Palatul National al Copiilor a avut loc vernisajul ARTA XXI – Expozitie de desen si pictura. Expun actuali si fosti studenti ai Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Romnii de Pretutindeni sub ndrumarea profesorului Mircea Manelici. Expozitia este prima de acest gen organizata de catre institutia noastra si se nscrie n cadrul programului ARTA XXI ale carui componente sunt pictura, grafica, arta fotografica, sculptura, poezie, proza, muzica, dans.

Multumim pentru sprijinul acordat domnului director al Palatului National al Copiilor, doamnelor profesoare Irina Busurca si Cristina Diaconescu, domnilor profesori Bulgaru Constantin si Serban Florin.

Directorul executive al Institutului, Anca Streinu, a avut onoarea de a multumi celor care ne-au ajutat la realizarea proiectului si studentilor care, cu atat de multa daruire, au reusit sa infrumuseteze cu inca o picatura Bucurestiul.

De asemenea, autorii tablourilor precum si dl profesor Mircea Manelici au fost au primit ca premiu doua volume de proza semnate de scriitorul Mihail Diaconescu: “Visele au contururi precise” si”Nopti si nelinisti” ambele aparute la Editura Magic Print, Onesti 2007.

Clasa de pictura a Institutului a fost infiintata anul trecut, iar in anul universitar 2008-2009 reuneste un numar de 17 studenti, patru dintre ei fiind studenti la arte iar restul urmand cursurile de arhitectura in cadrul IEH.

http://www.hurmuzachi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *