LifeStyle, Sanatate

Ardeti caloriile!

Este posibil sa mergeti cîteva luni la sala de fitness si, cu toate acestea, sa aveti impresia ca nu obtineti nici un rezultat. Probabil ca nu aveti o metoda eficienta de a arde caloriile. Iata cîteva sfaturi care va vor ajuta sa scapati mai rapid de kilogramele în plus.

Multe persoane considera ca nu‑si pot schimba metabolismul. Este adevarat ca metabolismul sau rapiditatea cu care se ard caloriilor scade pe masura ce îmbatrînim, însa exista modalitati de a “impulsiona” arderea caloriilor si de a lupta împotriva procesului de îmbatrînire.

1. Respectati limita celor 90 de minute

Daca mîncati un baton proteic cu continut scazut de carbohidrati cu exact o ora si jumatate înainte de a merge la sala, veti avea suficienta energie pentru a face exercitii mai multe si mai intense (prin urmare veti arde mai multe calorii) decît în mod obisnuit. Cheia succesului în acest caz o reprezinta exact cele 90 de minute despre care vorbesc specialistii. Daca intervalul de timp dintre momentul cînd mîncati si momentul în care începeti exercitiile fizice depaseste aceste 90 de minute, atunci performanta dumneavoastra fizica va fi afectata.

2. Respirati pe nas

Daca inspirati si expirati pe nas veti reusi sa va stabilizati ritmul cardiac si astfel rezistenta organismului dumneavoastra va spori. Rezultatul acestui exercitiu este ca veti reusi sa lucrati mai mult în timpul sedintei de fitness si veti arde mai multe calorii. Nu va faceti probleme daca aceasta tehnica de respiratie vi se va parea dificila la început, caci este nevoie de sase pîna la opt antrenamente pentru a va obisnui cu acest tip de respiratie.

3. Faceti exercitiile cardio la sfîrsitul antrenamentului

Faceti încalzirea bine si executati cîteva serii de exercitii de stretching înainte de a face exercitiile cardio. Organismul are nevoie de aproximativ 15 minute pentru a se încalzi si pentru a începe sa arda caloriile. Prin urmare, în 30 de minute de pedalat caloriile vor fi arse doar în ultimele 15. ÃŽnsa, de exemplu, daca va antrenati cu ganterele înainte de a lucra cu bicicleta, corpul este deja încalzit si va arde caloriile pe parcursul întregii “sesiuni” de pedalare.

4. Variati exercitiile

Daca in fiecare zi cand mergeti la sala respectati acelasi program de exercitii corpul dumneavoastra se va adapta la aceste exercitii si, pîna la urma, va începe sa arda mai putine calorii. Prin urmare, daca intr‑o zi alergati (în parc sau pe banda), aveti în vedere ca în ziua urmatoare sa lucrati cu bicicleta sau sa înotati. Sau, daca la un antrenament începeti cu exercitii pentru brate si continuati cu exercitii pentru abdomen, fese, picioare, în ziua urmatoare începeti invers. Sfatul specialistilor este sa variati si sa alternati exercitiile pe cît posibil.

5. Nu va sprijiniti pe aparate

Daca va sprijiniti pe mînerele bicicletei veti reduce cantitatea de oxigen cu care se poate alimenta organismul dumneavoastra si astfel veti încetini procesul de ardere a caloriilor. Barele si mînerele aparatelor din sala de fitness sînt facute pentru a va ajuta sa va mentineti echilibrul, nu sa va sustina. Daca nu va puteti misca fara a va sprijini de ele, atunci este recomandabil sa încetiniti ritmul de lucru.

6. Antrenati‑va în reprize

Cea mai buna metoda de a arde caloriile este aceea de a lucra cît de mult si cît de intens posibil. Însa, daca de‑abia ati început antrenamentele, reprizele de exercitii sînt solutia cea mai buna. Alternati o repriza de doua minute de alergare pe banda la viteza de 10 km/h cu una de doua minute de alergare cu 8 km/h, dupa care reveniti la viteza de 10 km/h (si tot asa), timp de 20 pîna la 45 de minute. Astfel veti arde mai multe calorii si va veti spori rezistenta fizica. Dupa ce va obisnuiti cu exercitiile fizice veti putea scadea perioadele de exercitii relaxate si veti putea spori reprizele de exercitii intense pîna cînd va veti antrena într‑un ritm constant, dar alert.

7. Lucrati cu ganterele

Se stie ca numarul de calorii arse depinde de masa musculara: cu cît masa musculara este mai mare, cu atît se vor arde mai multe calorii. Prin urmare, daca nu aveti timp sa lucrati cu ganterele si sa faceti si exercitii cardio este recomandabil sa alergati sau sa lucrati la bancuta, folosind în acelasi timp gantere de 1 kg sau 1,5 kg pentru brate. Acest exercitiu va va tonifia muschii si veti arde mai multe calorii decît ati arde daca nu ati combina exercitiile cardio cu cele cu gantere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *