Vedete

Andreea Marin Banica – discurs la ONU si intrevedere cu Papa Benedict

Andreea Marin Banica s-a aflat din nou la sediul Natiunilor Unite de la New York, cu ocazia lansarii volumului “Drepturile femeii: de la universal la regional in drepturile omului”, coordonat de Prof. Univ. Dr. Iulia Motoc, membru al Comitetului ONU pentru Drepturile Omului. 

Volumul ii este dedicat judecatorului Bhagwati, cunoscut pe plan mondial pentru inovatiile sale in zona jurisprudentei internationale. 

La eveniment au luat cuvantul: Dr Iulia Motoc, Simona Minculescu (Ambasador al Romaniei la ONU), Nirupam Sen (reprezentantul Indiei la ONU) si Andreea Marin Banica . 

Printre invitatii acestui eveniment s-au numarat inalti oficiali ai ONU, directorul executiv al UNICEF – Ann Veneman, liderul miscarii pentru drepturile femeii din SUA, directorul ICR NY – Corina Suteu, scriitorul Norman Manea, Printesa Marina Sturza si diplomati din multe tari. 

 

Andreea Marin Banica a contribuit la realizarea volumului “Drepturile femeii: de la universal la regional in drepturile omul” in calitate de autor de eseu ce pledeaza pentru drepturile femeilor si in special ale tinerelor a carora vulnerabilitate este exploatata. 

La intoarcerea sa in tara, Andreea Marin Banica va incepe pregatirile, alaturi de UNICEF Romania si TVR, pentru cea de-a treia editie a Galei UNICEF care va avea loc pe 1 iunie, de Ziua Copilului. 

Saptamana viitoare, Andreea Marin Banica se va deplasa la Roma pentru a realiza un reportaj pentru revista Business Woman. In timpul sederii la Roma, Andreea Marin Banica va avea si o intrevedere cu Papa Benedict al XVI-lea. 

 

Sursa: www.vedeta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *