Stiri

Ambasada SUA anunta America.gov

Departamentul de Stat al SUA invita publicul din Romania sa viziteze site-ul America.gov – un nou website interactiv pentru publicul international, care cuprinde numeroase materiale despre politicile si valorile americane. America.gov se poate accesa la adresa http://www.america.gov.
In prezentarea facuta acestui nou portal America.gov, Secretarul de Stat Condoleezza Rice scrie astfel: “Acest nou mediu de informare ii ajuta pe diplomatii americani sa stabileasca relatii cu oamenii din intreaga lume si sa discute despre diferite chestiuni care afecteaza viata tuturor. Dorim ca America.gov sa faca parte din dialogul dintre americani si oamenii din alte state”.

In lumea interactiva competitiva a Internetului, noul website America.gov raspunde asteptarilor utilizatorilor din intreaga lume care doresc sa afle mai multe informatii despre prezenta internationala pe Internet a Guvernului Statelor Unite. America.gov este un website care se adreseaza unei game variate de publicuri, de la studenti la formatori de opinie. Website-ul interactiv pune la dispozitie materiale detaliate referitoare la politicile, cultura, stiinta si valorile Statelor Unite ale Americii si cuprinde cele mai recente inovatii in domeniul multimedia, video, al discutiilor pe forum, al sondajelor si diferitelor teste de cunostinte generale.
Sunt puse la dispozitie instrumente multimedia, publicatii, jurnale electronice si webchat-uri cu oficiali guvernamentali americani; de asemenea, se pune accentul din ce in ce mai mult pe blogosfera – toate acestea raspund asteptarilor utilizatorilor cu privire la comunicarea rapida si accesul imediat la informatie.
Dat fiind interesul inregistrat la nivel mondial fata de alegerile din acest acest an din Statele Unite, recomandam jurnalistilor, cercetatorilor, analistilor de politica externa si tututor celor interesati, in general, sa consulte sectiunea “U.S. Elections” din website-ul America.gov, sectiune care include un blog despre alegeri actualizat zilnic, informatii detaliate referitoare la candidati si la pozitiile acestora cu privire la diferite chestiuni de interes national si international, harti interactive, cronologii, informatii detaliate despre districtele reprezentate in Congres, si multe altele. Televiziunile pot folosi videoclipurile furnizate pe website spre difuzare, iar radiourile pot prelua materiale prin podcast-uri.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti invita jurnalistii romani sa consulte website-ul America.gov, sa participe la programe si sa se implice activ in dialogurile virtuale. America.gov se poate accesa si prin intermediului site-ului Ambasadei SUA, la adresa http://bucharest.usembassy.gov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *