Sanatate

Alimente ce nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică

Specialiştii au descoperit, în urma mai multor studii, că există alimente care ar trebui incluse zilnic în alimentaţie, deoarece ajută organismul să prevină unele boli sau încetinesc procesul de îmbătrînire.

Spanacul sau ştevia sînt bogate în vitaminele A şi B, importante pentru organism. Mai exact, legumele cu frunze de culoare verde închis ar trebui incluse zilnic în alimentaţie. Nici seminţele sau nucile nu ar trebui să fie excluse din dieta zilnică, acestea fiind bogate în vitamina E, calciu şi acizi graşi omega-3. În urma consumului acestor alimente, organismul mai primeşte şi un aport important de magneziu şi minerale.

Laptele şi iaurtul fără grăsimi sînt recomandate zilnic datorită calciului pe care îl conţin, contribuind la menţinerea sănătăţii sistemului osos. Iaurtul ajută şi la întărirea sistemului imunitar şi la sănătatea sistemului digestiv.

Chiar dacă lactatele nu se numără printre alimentele preferate, încercaţi totuşi să le introduceţi în regimul alimentar zilnic şi să faceţi în aşa fel încît să vi se pară mai gustoase. De exemplu, puteţi să adăugaţi în lapte puţină ciocolată lichidă sau puteţi pune un strop de lapte în supa de roşii.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *