Vedete

Alessandra Stoicescu pleaca voluntar in America

Prezentatoarea principalului Observator al Antenei 1, Alessandra Stoicescu , va lipsi o saptamana de la pupitrul stirilor, alegand sa-si dedice concediul unui eveniment umanitar: alaturi de alti cinci voluntari romani, de familii americane si de fostul presedinte SUA Jimmy Carter, ea participa la un proiect in care se vor construi si reabilita, in cinci zile, 108 locuinte distruse de uraganul Katrina. 

Romania este singura tara din lume care participa cu voluntari si bani la proiectul Jimmy & Rosalyn Carter Work Project 2008 (JRCWP).

“Un moment extrem de greu in cariera mea de jurnalist a fost, in septembrie 2001, cand am transmis, pentru ANTENA 1, de la ruinele Turnurilor Gemene, din New York.

Mi-a fost mila, am simtit ce-nseamna groaza si neputinta si as fi ridicat pumnii spre cer, dar indiferent de ce as fi facut si spus, n-as fi fost de ajutor.

Acum pot fi, n-am stat o clipa pe ganduri cand am auzit de acest proiect, e ca si cum imi platesc o datorie pe care o am fata de americani din 2001”, spune vedeta ANTENEI 1.

Proiectul la care participa Alessandra Stoicescu se desfasoara in perioada 11 – 16 mai 2008, la Pascagoula, Biloxi si Gulfport (statul Mississippi).

Fostul presedinte american, Jimmy Carter, este pentru al 25-lea an consecutiv personalitatea cheie care se implica nemijlocit, timp de o saptamana, in astfel de proiecte, alaturi de Habitat for Humanity, in SUA si in lume.

In 2005, uraganul Katrina a distrus efectiv portiuni din coasta sudica a SUA de la Golful Mexic. Orasele New Orleans, Pascagoula, Biloxi si Gulfport din statul Mississippi au fost aproape complet distruse.

Mii de familii de americani inca asteapta sa isi recapete o locuinta, un acoperis decent deasupra capului.

Evenimentul umanitar este organizat de Habitat for Humanity care, dupa acelasi model de desfasurare de anul acesta, a construit, in 2007, 27 de locuinte la Radauti, cu fonduri interne si internationale, si cu 400 de voluntari romani.

Sursa: Antena 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *