Despre copii

A,B,C,Dino la Muzeu, sâmbătă, 3 octombrie, la Muzeul Național de Geologie

Institutul Geologic al României prin Muzeul Național de Geologie organizează sâmbătă, 3 octombrie, între orele 10.00 – 11.30, prima întâlnire din cadrul programului „A, B, C, D i n o la Muzeu”. Programul reprezintă o nouă întorcere în timpuri străvechi unde copiii vor face cunoştinţă cu „personalităţile” perioadelor geologice pe care vor încerca să le reproducă în cadrul dioramelor care vor marca finalul fiecărei ere parcurse de participanţi. În cadrul acestui program, copiii vor avea ocazia să folosească noţiuni şi practici dobândite în alte contexte.
Programul se adresează copiilor de vârstă şcolară, respectiv 7 şi 9 ani și se desfășoară în primul weekend din fiecare lună.
În cadrul primei lecții, participanții vor face cunoștință cu Apatosaurus, Brahiosaurus, Corythosaurus, Deinonychus.
Înscrierile se fac la numărul de telefon: 021.212.89.52.
Preţul de participare este de 14 lei.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *