Stiri

77% dintre romani isi schimba locul de munca pentru un salariu mai mare

BestJobs a chestionat recent 2488 de utilizatori pentru a afla principalele motive ce stau la baza deciziei de a schimba locul de munca. Candidatii au selectat motivele principale pentru care si-au schimbat ultimul job, chestionarul oferind posibilitatea selectarii de raspunsuri multiple. In urma analizei raspunsurilor am realizat top 5 al motivelor pentru care romanii decid sa isi caute un alt job:
salariu mai mare – 77,49%
oportunitati de promovare /avansare – 67,64%
un job mai interesant – 34,20%
dorinta de a profesa in acelasi domeniu cu studiile realizate – 26,21%
stagii de pregatire /training – 23,95%
Alte motive votate au fost: relatia dificila cu seful sau colegii (19,98%), reducerea disponibilitatii pentru calatorii in interes de serviciu (5,59%) si dorinta de relocare in alt oras (2,74%).

“Rezultatele demonstreaza ca pe langa aspectul important al beneficiilor financiare, angajatorii ar trebui sa ia in considerare si alte forme de compensare si motivare a angajatilor. Un traseu de promovare in structura interna a companiei clar definit, un job interesant si pe masura pregatirii profesionale, ce ofera si posibilitatea de dezvoltare a competentelor sunt criterii ce pot creste fidelitatea angajatilor, chiar daca remunerarea nu este satisfacatoare acum, intr-o perioada dificila economic.” Adela Grama, Specialist HR BestJobs

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *