Evenimente

5.000 de copaci plantati în pădurea Căciulaţi de angajatii Cosmote

Parte a celui mai amplu program de voluntariat CSR de anul acesta, peste 100 de angajaţi COSMOTE România şi Germanos Telecom România au participat la o acţiune de plantare în pădurea Căciulaţi realizată în colaborare cu Asociaţia MaiMultVerde. Acest eveniment face parte dintr-un program mai complex al COSMOTE România, denumit „Adoptă o Pădure”, care îşi propune să includă sub aceeaşi umbrelă toate acţiunile companiei dedicate comunităţilor în care este prezentă. Pe lângă împăduriri, programul cuprinde şi iniţiative de curăţare a anumitor zone.
Echipele de voluntari ale COSMOTE România şi Germanos Telecom România, sub supravegherea membrilor Asociaţiei MaiMultVerde, au plantat aproximativ 5.000 de puieţi de stejar şi frasin pe o suprafaţă de peste 1 hectar. Câţiva dintre voluntarii din cele două companii şi-au implicat şi familiile în această acţiune, astfel încât vârsta celor mai tineri participanţi a fost de aproape 4 ani. În medie, fiecare dintre voluntari a plantat câte 50 de puieţi.

Echipele implicate în proiect au ales ca loc de desfăşurare Pădurea Căciulaţi, o pădure matură, situată în apropierea Bucureştiului, unde o acţiune de reîntinerire era necesară.

„Am fost plăcut surprinşi să vedem că am reuşit să atragem în această acţiune un număr mare de colegi şi astfel, prin iniţiative mici, precum plantarea unui copac, să putem contribui împreună la crearea unui mediu mai bun şi mai sănătos pentru ei şi copiii lor. De asemenea, am fost impresionaţi si de faptul că unii dintre colegii noştri au venit cu familia, ceea ce este un semn că oamenii devin conştienţi de importanţa acestor proiecte pe termen lung. De-a lungul ultimilor ani, COSMOTE s-a implicat în activităţi de protejare a mediului înconjurător, dar aceasta a beneficiat de participarea celui mai mare număr de voluntari dintre colegii noştri”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager, COSMOTE România.

„Aceasta este a doua colaborare în zona de voluntariat desfăşurată împreună cu COSMOTE. 100 de angajaţi COSMOTE şi Germanos au plantat aproape 5.000 de copaci într-o zonă care acţionează ca o barieră naturală ce păzeşte Bucureştiul de poluare şi praf. Am „adoptat” pădurea de la Căciulaţi şi suntem siguri că va beneficia de o îngrijire bună, asigurată prin suportul Romsilva. Acest tip de implicare este un exemplu de urmat pentru toate companiile din România”, a declarat Doru Mitrana, Director Executiv MaiMultVerde.

COSMOTE România desfăşoară  o serie de iniţiative de protecţie a mediului. Pe lângă cele care vizează acţiuni de împădurire – reîmpădurire, compania a implementat programul Green Office, prin care se urmăreşte educarea angajaţilor să recicleze şi să reutilizeze consumabilele folosite în birou. În primul an de la lansarea programului, angajaţii COSMOTE au reciclat peste 3 tone de hârtie, care este echivalentul salvării de la tăiere a 50 de copaci adulţi. De asemenea, angajaţii COSMOTE au reciclat 550 kg de plastic şi au redus consumurile de apă şi energie cu 10%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *