LifeStyle

3 trucuri pentru proaspete mamici

Ai născut şi te simţi epuizată! Eşti fericită, dar în acelaşi timp te copleşesc responsabilităţile, iar trezitul noaptea îţi dă o stare de disconfort toată ziua! Iată 3 trucuri pentru a evita toate aceste simptome.

1. Ceai verde pentru tonicitate
Specialiştii recomandă consumul de ceai verde după naştere pentru a tonifia organismul şi a evita o dereglare a acestuia. Pe lângă faptul că ceaiul verde te va ajuta să scapi mai uşor de kilogramele în plus, acesta stimulează eliminarea toxinelor din organism. În plus, vitamina C îţi dă energie, ajută la arderea grăsimilor din corp şi te fereşte de contactarea anumitor boli (răceli etc.). Dacă nu îţi place ceaiul verde neîndulcit, poţi adăuga o linguriţă de miere de albine sau îl poţi înlocui cu capsule de ceai verde (Plafar).

2. Estompează cearcănele
Dimineaţa te trezeşti cu ochii umflaţi? Până îţi bei ceaiul verde, pune la fiert 2 pliculeţe de ceai de muşeţel, pe care apoi le bagi timp de 10–15 minute în congelator. După ce le scoţi din congelator, stai întinsă pe pat timp de 5-7 minute cu ochii închişi şi aplică-le pe ochi. Nu îţi va veni să crezi cum cearcănele se retrag şi ochii tăi vor fi odihniţi.

3. Mască facială pe bază de banane şi suc de lămâie
Faţa ta are de suferit trecând prin etape dificile şi atunci trebuie să-i acorzi puţină atenţie! O dată pe săptămână efectuează un peeling facial, după care prepară-ţi singură o mască naturală dintr-o banană şi jumătate de lămâie proaspătă. Pisează banana până la obţinerea unei paste, adaugă sucul proaspăt de lămâie şi, cu ajutorul unei spatule, întinde compoziţia pe faţă. După circa 10-15 minute clăteşte cu apă călduţă, însă cu mare atenţie astfel încât să nu îţi intre în ochi, deoarece sucul de lămâie poate provoca usturime. Efectele se observă imediat, faţa luminându-se şi pielea devenind mult mai fină.

www.idieta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *