Ultima editie a targurilor de vara ”Festin Românesc” (care va avea loc in perioada 2-4 septembrie, in Parcul Sebastian din Sectorul 5 Bucuresti) va creeaza o noua ocazie de a savura bucate proaspat gatite (inclusiv un vitel la protap) – care pot fi consumate in targ sau pot fi cumparate pentru acasa, specialitati traditionale romanesti si internationale, zacusca de vinete Topoloveana si dulceturi sanatoase, ultrapremiate, de la Topoloveni.
Calitatile nutritionale ale produselor de Topoloveni sunt unice, datorita tehnologiei de preparare – la abur, fara foc direct, la o temperatura maxima de 68 de grade Celsius, pentru a nu distruge bogatia de substante naturale ale fructelor si legumelor. Din respect pentru sanatatea noastra si a consumatorilor, vom pune pe piata numai alimente functionale, care, consumate in mod curent, contribuie la mentinerea starii optime de sanatate.
Singurul producator de dulceturi 100% naturale, fara zahar adaugat si fara conservanti din tara va invita din nou la targ: vara se incheie si daca vreti sa va aprovizionati camara cu bunatati, trebuie sa popositi neaparat in Parcul Sebastian in weekendul 2-4 septembrie! Un motiv in plus: stocurile limitate ale dulceturilor de Topoloveni, produse din fructele verii – cirese negre, visine si afine ecologice – sunt aproape epuizate, la nici o luna de la producere! ”Am avut placuta surpriza ca productia de dulceturi din acest an – apoximativ 100.000 borcane – sa aiba o cerere record, astfel ca pentru targuri si magazinul online au mai ramas doar cateva mii de borcane nevandute, la momentul intrarii in toamna.
”Vedeta” acestei ediții a targului va fi zacusca de vinete Topoloveana, 100% naturala si fara conservanti, produsa prin aceeasi metoda traditionala ca si magiunul: la abur, fara foc direct. Reteta produsului este de asemenea traditionala: vinetele si ardeii sunt coapte si apoi decojite. Legumele sunt amestecate cu ulei vegetal in cazane cu pereti dubli, la abur, impreuna cu ceapa si morcovii. Dupa ce legumele au fost omogenizate, se adauga sucul de rosii si condimentele naturale.
Recunoscut pentru calitatea si abundenta ofertei, targul Festin Romanesc va mai ofera:
-branza din lapte de vaca, oaie si capra cu derivate: cascavele (afumate si neafumate), telemea, urda (dulce si sarata), burduf (simplu si in coaja de brad), specialitati de branza cu verdeturi, casuri (branza fermentata in mod traditional) – oferite de producatori din Fundata (Brasov), Jina Sibiului, Galati, Asau (Bacau) si Topoloveni (Arges);
-carne si preparate din carne (carnati, pastrame, afumaturi): specialitati din rata, gasca si jigo de berbecut; specialitati secuiesti;
-pastrame si carnati din carne de vanat; pastrame si carnati din oaie; salamuri, parizer, carnati, toba, muschiuleti crud afumati si traditionali romanesti – oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botosani si Galati;
-sarmale maramuresene cu branza, ceapa verde si pasat, sarmale maramuresene de post cu ciuperci si pasat si placinta maramureseana cu branza – produse traditionale atestate din 2009;
-cafea la nisip;
-specialitati internationale: italienesti (branzeturi, prosciutto), frantuzesti (dulceturi) si unguresti;
-paine si specialitati de panificatie;
-miere de albine: miere ecologica, specialitati preparate cu miere si propolis, sucuri si braga – oferite de producatori din Blaj (Alba) si Constanta;
-dulciuri, cozonaci si placinte produse pe loc, in targ, dulci si sarate, covrigi si turta dulce – oferite de cofetari si patiseri din Maramures, Suceava, Botosani si Topoloveni;
-ceaiuri si siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe si cereale (braga);
-bauturi alcoolice de la cramele Botarcani (Arges), Pietroasele Buzau si palinca Tramuta de Bihor;
-obiecte mestesugaresti, vase din ceramica, imbracaminte (ii, rochii), covoare oltenesti, obiecte casnice si mic mobilier din lemn, podoabe, arame si produse din piele.