RETETE CULINARE

Zacusca

Ingrediente: 12 gogosari, 15 ardei capia, 4 – 4,5 kg rosii, 1/2 litru ulei de floarea soarelui, 12 vinete, aproximativ 1 kg ceapa, sare, piper, tarhon, busuioc.


Preparare:

Se coc gogosarii, ardeii capia si vinetele. Legumele coapte vor fi presarate cu sare si se vor aseza in cratite acoperite cu capac. Se curata bine de coaja si se vor lasa sa se scurga. Dupa ce au fost curatate bine de seminte si de cotoare, gogosarii si ardeii capia se vor toca julien. Nu uitati ca, vinetele trebuiesc tocate cu un tocator de lemn, pentru a nu se oxida!

Intr-o cratita destul de mare, prajiti ceapa, iar in momentul in care vedeti ca devine maronie adaugati gogosarii, vinetele si ardeii capia. Dupa ce lasati sa dea cateva minute in clocote, adaugati si zeama rosiilor. Se pune piper, sare, tarhon si busuioc, dupa gust si se lasa pe foc pana cand compozitia scade.

In borcane curate, sterilizate bine se va pune compozitia de zacusca pentru iarna. Borcanele se acopera cu un celofan gros si se mai fierb circa 30 de minute, in apa. In momentul in care se observa ca, zacusca din interiorul borcanelor a fiert, se ia de pe foc si se lasa la rece.

Se depoziteaza in spatii racoroase, lipsite de lumina si de umezeala.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *