MUZICA

Wu-Tang Clan la B’ESTIVAL 2007

Dupa Marilyn Manson, Reamonn, Alice Cooper, Faithless si Morcheeba, un nou nume se adauga listei de vedete internationale ce vor concerta la B’ESTIVAL 2007: legendara trupa Wu-Tang Clan.

Cea mai solida si celebra grupare hip-hop din istorie, Wu-Tang Clan a reusit la inceputul anilor ’90 sa inlature suprematia stilului G-Funk impus de Dr. Dre si sa instaurareze o „noua ordine mondiala”, atat pe plan artistic, cat si pe plan financiar. Formata din noua artisti rap din Staten Island, New York – RZA, GZA, Ol’ Dirty Bastard, Method Man, U-God, Raekwon, Inspectah Deck, Ghostface Killah si Masta Killa – Wu-Tang Clan si-a propus ca impactul albumului de debut sa asigure trupei forta necesara de a acapara industria muzicala prin proiecte paralele si cariere solo de succes. Surprinzator, cei noua „generali” ai clanului nu s-au inselat: albumul „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, lansat in 1993, a devenit rapid un megasucces, castigandu-si statutul de clasic al genului!

Bazele fiind puse, a urmat „invazia”, viziunea imperiului Wu-Tang prinzand treptat contur: membrii clanului se implica in alte trupe si proiecte solo, nume noi sunt recrutate sub sigla Wu, trupa isi lanseaza propria linie de imbracaminte. Dupa albumele Method Man, Ol’ Dirty Bastard (ODB), Raekwon, GZA si Ghostface Killah, Wu-Tang Clan lanseaza in 1997 dublul-CD „Wu-Tang Forever”. Albumul a intrat direct pe primul loc in topuri, si a reusit sa vanda peste 600.000 de exmplare doar in prima saptamana!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *