Evenimente

Week-endul viitor: Noaptea Alba a Galeriilor la Bucuresti

Cea de-a treia editie a evenimentului Noaptea Alba a Galeriilor reunette, in noaptea de vineri spre sambata, in Bucuretti, 28 de galerii, ateliere, centre de arta contemporana si spatii alternative, sub umbrela carora evolueaza peste 80 de artisti. In noaptea de 12 spre 13 iunie – vineri spre sambata -, 28 de galerii, ateliere, centre de arta contemporana si spatii alternative vor fi deschise publicului larg, incepand cu ora 19.00, pana dimineata, la ora 4.00.
Peste 80 de artisti expun sau performeaza in timpul acestui adevarat maraton de arta si cultura contemporana, care va cuprinde reprezentari in formule consacrate, dar si lucrari neconventionale.

Expozitii de desen sau pictura, instalatii, arta video, expozitii foto, lansarea unei arhive digitale, concerte, proiectii de filme, performance-uri, jocuri in aer liber, precum ti alte animatii culturale vor fi puse la cale special pentru noaptea de vineri spre sambata. Programul complet, precum ti o harta a traseului cultural propus pot fi consultate online, pe www.noapteagaleriilor.ro. Ca ti la editia de anul trecut, organizatorii au conceput ti un parcurs cu bicicleta pentru cei interesati.

Arta contemporana se va vedea peste tot: in cladiri – monumente de arhitectura (The Art Society), in cladiri care au fost salvate de la distrugere (The Ark), in spatii cu un trecut recent marcat de perioada comunista (Pavilion Unicredit), dar ti in spatii absolut neconventionale, precum garajul transformat in galerie de arta (Paradis Garaj), sufrageria unui bloc (Galeria 29) sau subsolul central al unui fost magazin (Atelier in Tranzitie).

Ceea ce mai aduce nou editia din acest an a Noptii Albe a Galeriilor este extinderea ariei de actiune in spatiul urban, prin asocierea dintre Noaptea Alba a Galerilor ti un alt eveniment cultural cunoscut, proiectul-manifest Street Delivery.

“Ca artist am nevoie de conectare permanenta la audienta careia ma adresez. Noaptea Galeriilor este unul din cele mai importante momente in care se manifesta acest parteneriat intre cei aflati de-o parte ti cealalta a unei lucrari. Evenimentul este unul obligatoriu pentru cei ce vor sa ia contact cu arta contemporana romaneasca. Este singura Noapte care coaguleaza intreaga mitcare vizibila in arta contemporana – de la cei mai noi ti experimentali, pana la cei ale caror lucrari se afla in galerii celebre”, a declarat Claudiu Cobilanschi, artist vizual ti expozant la eveniment.

Anul trecut, Noaptea Alba a Galeriilor a avut loc pe 23-24 mai, la eveniment participand peste 14 spatii din Bucuretti, care au adunat peste 5.000 de vizitatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *