AUTO

VW Passat Variant: ergonomie

Modelul Passat Variant impune noi standarde si din punct de vedere al calitatii si al rentabilitatii. Se remarca prin consumul redus al propulsoarelor pe benzina si motorina, fiind pe primele locuri in ceea ce priveste protectia mediului. Conceptul de executie mixta deosebit de exigent al caroseriei, din otel de rezistenta superioara, componentele cu forma rigida si constructia usoara bine profilata ofera avantaje pentru Passat Variant atat in ceea ce priveste siguranta, cat si comportamentul la vibratii.

VW Passat Variant
VW Passat Variant

Prin rezistenta statica la torsiune, depaseste cu 57 de procente nivelul obtinut de cel mai bun predecesor si impune un nou standard pentru aceasta clasa. Finisarea excelenta a caroseriei se vede, dar se si aude. Rosturile si interspatiile minime nu asigura doar un aspect impresionant, de caroserie turnata dintr-o bucata, Passat Variant se impune si prin acustica foarte placuta. Rezultate optime sunt obtinute si in ceea ce priveste zgomotul interior. Pentru caroseria zincata, dealerul dumneavoastra Volkswagen va ofera o garantie de 12 ani.

Pentru a accentua distinctia modelului Passat Variant, chiar si in cadrele usilor se regaseste linia dinamica a designului exterior – un rafinament remarcabil. Un avantaj deosebit pentru confortul dumneavoastra este oferit de sudura cu raza laser de mare precizie. Astfel, decupajele usilor sunt vizibil mai mari, iar accesul la bordul modelului Passat Variant este mult mai comod.

Patru motorizari diferite pe benzina sunt disponibile pentru Passat Variant: Propulsorul de 1,6 l cu 4 cilindri este disponibil in versiunea de 75 kW (102 CP). Noile motorizari TSI dezvolta 90 kW (122 CP) si 118 kW (160 CP). Un motor V6 FSI completeaza oferta pentru clasa superioara. Motorul de varf cu tractiune integrala 4MOTION dispune de o capacitate cilindrica de 3,2 l si propulseaza modelul Passat Variant catre clasa premium.

Fiecare dintre cele trei propulsoare diesel este utilizat pentru prima data pentru aceasta serie. Cu niveluri de putere de 77 kW (105 CP), 103 kW (140 CP) si 125 kW (170 CP). In mod suplimentar este disponibil propulsorul de 103 kW (140 CP), echipat la cerere cu tractiune integrala 4MOTION. Toate motoarele diesel sunt dotate in serie cu filtru de particule diesel. Passat Variant este un autovehicul pe care va puteti baza. Confortul oferit corespunde clasei premium, iar pretul este specific clasei medii. In ceea ce priveste consumul, atinge valori minime pentru clasa din care face parte, fiind un adevarat model.

Programul electronic de stabilitate (ESP) disponibil in serie asigura impreuna cu alte sisteme de reglare a caroseriei, precum ABS, EBV, ASR si EDS, directia corecta. In situatii critice este redus la minim pericolul de derapare si este imbunatatita constanta fagasului. Rezultatul: beneficiati de o tinuta de drum optima in orice situatie. In mod suplimentar, asistenta de franare contribuie la o franare in siguranta.

In comparatie cu alte concepte, axa spate multibrat ofera un nivel maxim de confort si stabilitate la rulare. Separarea dintre dinamica longitudinala si cea transversala garanteaza o rigiditate transversala ridicata si, prin aceasta, o dinamica si o siguranta optima de rulare. Elasticitatea longitudinala extrema garanteaza un confort de rulare remarcabil.

Pe intuneric, cu ajutorul functiilor optionale “Coming home”- Funktion si “Leaving home” accesul la bordul masinii se realizeaza in siguranta. Prin intermediul telecomenzii se activeaza lumina de intalnire si lumina de interior pentru a ilumina zona din jurul masinii. Astfel, de exemplu drumul catre usa locuintei dumneavoastra este iluminat permanent.

Farurile bi-xenon inteligente, disponibile optional, sunt prevazute cu lumina adaptiva dinamica si lumina de virajintegrata. Este garantata luminozitatea optima la nivelul carosabilului nu doar la efectuarea virajelor, ci si la schimbarea directiei de deplasare in intersectii si intersectii in T, precum si la efectuarea manevrelor. Un plus de siguranta in beneficiul dumneavoastra.

Prin intermediul afisajului multifunctional (disponibil in serie la versiunile Sportline si Highline), beneficiati in orice moment de toate informatiile importante, de exemplu durata deplasarii, consumul mediu si raza de actiune. Informatii suplimentare sunt oferite si de afisajul multifunctional „Plus“, care permite, printre altele, efectuarea urmatoarelor setari: deschiderea individuala a usilor, respectiv optiunea de inchidere confort, „functia Autolock“ de la o viteza de 15 km/h, activarea / dezactivarea semnalizatorului confort, precum si setari ale orei.

Sursa: Scorpion / Dan Stefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *