Ingrediente (4-6 portii): 1/2 ceasca ulei, 900 g carne de vita, sare, 2 cepe potrivite, tocate, 1 lingura faina, 1 lingura si jumatate pasta de rosii, 2 cani supa, 4 cani vin alb, piper, 1/2 lingurita zahar, sucul de la o lamaie, patrunjel verde si felii de usturoi, pentru decor, optional.
Preparare:
Puneti uleiul la incins. Taiati carnea si bateti-o usor, ca pentru snitele. Treceti-o prin faina si sare si prajiti-o pe ambele parti. Luati de pe foc, scoateti carnea pe o farfurie, adaugati ceapa si putina sare si lasati pana devine aurie. Adaugati un praf de faina, sosul tomat, supa si vinul. Amestecati frecvent pana fierbe. Readaugati carnea si lasati a foc mic, pana devine frageda.
Asezati carnea pe un platou, si strecurati sosul.
Adaugati ceapa intr-un bol, adaugati sos putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.
Serviti cu piper, zahar,, suc de lamaie si patrunjel.