Consumul de visine acre ar putea avea efecte terapeutice benefice, reducand nivelurile de colesterol si zahar din sange si acumularea grasimilor in ficat.
Studiul, realizat de oameni de stiinta de la Universitatea Michigan (SUA), a fost efectuat doar pe animale si a fost prezentat luni in cadrul Conferintei de Biologie Experimentala 2007, la Washington.
Potrivit cercetatorilor, la soarecii care au consumat visine acre sub forma de praf s-a observat reducerea stresului si stimularea producerii unei molecule care ajuta organismul sa administreze grasimile si zaharul, in contrast cu soarecii care nu primisera visine ca parte a unei diete identice. “Aceasta informatie se alatura altor rezultate care sugereaza o corelatie intre consumul de anthocyanin (antioxidant prezent in visinele acre) si o reducere a riscurilor cardiovasculare si metabolice”, afirma intr-un comunicat Steven Bolling, care a realizat studiul impreuna cu E. Mitchell Seymour, principalul autor al cercetarii.
Oamenii de stiinta au folosit pentru acest test 48 de soareci Dahl cu predispozitie la tensiune inalta in cazul consumului de sare, niveluri mari de colesterol si probleme de toleranta la glucoza.
Nu se stie daca dietele bogate in visine ar avea un efect similar asupra omului, dar Universitatea Michigan intentioneaza sa realizeze in scurt timp un test in acest sens.
Visinele acre de tipul Montmorency sunt o varietate care creste mai ales in nordul statului Michigan, cel mai mare producator din SUA, precum si in Austria si Germania, unde se folosesc mai ales la produsele de patiserie.
www.evenimentul.ro
4 Comments