Ingrediente: 4 ardei iuti, rosii, uscati, 125 ml otet, 4 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 lingura de ghimbir proaspat taiat cubulete, 1 lingura chimen macinat, 1/4 lingurita amestec piper proaspat macinat, scortisoara, praf de cuisoare, nucsoara si cardaman (o specie de ghimbir), 1 lingurita sare, 500 g gulas de porc, 2 linguri ulei, 1 lingura de zahar brun.
Preparare:
Ardeii iuti se inmoaie 10 min in otet. Usturoiul se taie mare, ceapa se taie cubulete. Ardeiul iute cu otetul se amesteca cu ghimbir si usturoi pana se face o pasta. Pasta se amesteca cu zarzavaturile si cu carnea si se lasa 1 ora la marinat.
Uleiul se pune intr-o tigaie la incins. Se prajeste ceapa la foc mic, se apauga carnea si se amesteca des.
Marinata se toarna deasupra, se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc potrivit 40 min. Cand e gata se amesteca cu zaharul.
Recomandare: folositi otet din vin rosu.