RETETE CULINARE

Varza acra cu merisoare si piept de rata

Ingrediente pentru 4 portii: 2 cepe, 30 g unt, 750 g varza acra, 6 boabe ienupar, 2 foi dafin, 250 ml vin alb, 2 piepturi de rata (a 350 g fiecare), 2 linguri ulei, 400 ml supa de pui, 125 ml vin rosu, sare, piper, 1 lingura amidon alimentar,1 lingura pasta de rosii, 2 linguri compot de merisoare.

Preparare:
Curatati ceapa, taiati-o solzisori si caliti-o in unt. Adaugati varza tocata. Condimentati cu ienupar si foi de dafin. Adaugati vin alb si fierbeti 45 min.
Spalati carnea, stergeti-o si crestati-o. Prajiti-o in ulei incins si puneti-o in folie de aluminiu pentru a se pastra calda. Amestecati uleiul in care s-a prajit carnea cu supa, vinul rosu si pasta de rosii. Lasati sa fiarba si condimentati. Sosul se leaga cu amidon.
Adaugati merisoarele peste varza, lasati sa fiarba si condimentati. Taiati carnea fasii subtiri, asezati-o pe farfurii si serviti cu varza si sos.