Stiri

Vânzările eletro-IT s-au redus la jumătate comparat cu 2008

Vânzările de produse electronice şi IT au fost anul trecut de circa 1.234 milioane euro, la jumătate faţă de maximumul atins în 2008 şi cu un miliard de euro mai puţin (44,4%) faţă de 2007, cel mai bun an pentru economia românească, conform Wall-Street. Este cea mai mare scădere procentuală înregistrată de una dintre cele 18 ţări europene în care compania de cercetare GFK realizează studii despre piaţa de bunuri de folosinţă îndelungată.

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi în valoare absolută între 2007 şi 2010 au fost înregistrate de Marea Britanie, Italia şi Franţa unde vânzările s-au micşorat cu câteva miliarde de euro.

Totodată, ţara noastră rămâne penultima în Europa pe acest segment, românii cumpărând anul trecut produse de folosinţă îndelungată care au însumat un business de aproape 36 de ori mai mic faţă de cel din Germania, cea mai puternică economie europeană, arată datele companiei de cercetare GFK.

În spatele României, se află doar Slovacia, vânzările de televizoare, telefoane, cameră foto, laptopuri maşini de spălat ori aspiratoare ajungând în această ţara la circa 860 de milioane de euro anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *