Ingrediente: carne de vaca 750 de grame
– ulei 125 de grame
– ceapa 300 de grame
– faina 50 de grame
– bulion 100 de grame
– castraveti murati 1,5 kg
– rosii 500 de grame
– marar verde o legatura
– sare
Preparare:
Carnea se taie felii, cate una pentru fiecare portie, se bate ca pentru snitel, se sareaza si se prajeste pe ambele parti in ulei. Ceapa se toaca marunt, se caleste in ulei, se adauga faina, se mai caleste putin, dupa care se stinge cu bulion desfacut in apa. Se fierbe 30 de minute, se paseaza sosul printr-o sita, se toarna peste carne si se fierbe inca doua ore.
Castravetii se curata de coaja si seminte, se taie straifuri lungi, se oparesc bine, se spala, se scurg si se adauga la carne impreuna cu rosiile curatate de pielita si seminte. Se potriveste gustul de sare si se mai fierbe circa 10 minute. La servit se presara cu marar tocat.
Sursa: www.stilfeminin.ro