FILME

Turbo – filmul DreamWorks Animation realizat cu tehnologie HP

DreamWorks Animations a folosit tehnologia HP pentru producția de ultimă oră a animației ”Turbo”, cel mai recent film al companiei. Au folosit servere, soluții de stocare și rețelistică, servicii și software de administrare, alături de soluțiile HP Converged Cloud și stațiile de lucru și tehnologiile de imprimare de la HP au ajutat DreamWorks Animation să proceseze cantități enorme de date, ducând astfel imaginea la un nou nivel și dezvoltând tehnici inovatoare de grafică asistată de calculator pentru producția de film animat.

”Alianța strategică cu HP a asigurat procesarea de mare performanță, disponibilitatea continuă și capacitatea de administrare eficientă de care aveam nevoie pentru a contura cu acuratețe visul lui Turbo de a deveni cel mai rapid concurent de curse din lume”, a spus Derek Chan, Director Technology Global Operations, DreamWork Animation. ”Portofoliul avansat Converged Infrastructure al HP le-a permis artiștilor și inginerilor noștri să creeze un film la cel mai înalt nivel de calitate posibil.”

Stații de lucru și soluții de rețelistică de la HP pentru eficiență
DreamWork Animation a utilizat puterea stațiilor de lucru HP Z pentru a recrea atmosfera cursei Indy 500, imaginile ilustrând un melc care aleargă la o viteză de peste 350 de km/oră și o mulțime de peste 500.000 de personaje, construind astfel o replică a circuitului de la Indianapolis.

Stațiile de lucru HP Z800 și Z820 cu procesoare Intel® Sandy Bridge Xeon® E5 i-au ajutat pe artiști să realizeze iterații cu 50% mai rapid decât cu ajutorul stațiilor de lucru folosite anterior și să dezvolte unghiuri de filmare și efecte speciale foarte complexe. Atunci când nu era utilizată de echipele creative, puterea de procesare a stațiilor de lucru a fost folosită pentru rularea nocturnă a sarcinilor de randare, contribuind astfel la milioanele de ore de procesare necesare producerii filmului.

Software-ul HP Remote Graphics, o unealtă gratuită integrată în stațiile de lucru HP, a facilitat colaborarea mai eficientă între animatorii din diferite regiuni geografice, permițându-le să vizualizeze ideile și obiectele pe un singur display.
Soluțiile de infrastructură pentru rețelistică HP FlexNetwork au ajutat DreamWorks Animation să mărească performanța, să reducă latența dintre studiourile globale și să obțină disponibilitatea constantă necesară pentru a susține randarea și revizuirea mai rapidă, în același timp cu creșterea productivității animatorilor.
TURBO
Soluțiile HP Networking le-au asigurat animatorilor accesul la un depozit comun de resurse, simplificând astfel colaborarea și permițând artiștilor din toate locațiile să partajeze și să identifice resursele necesare. În plus, infrastructura de rețea cu grad mare de disponibilitate permite echipelor creative să lucreze oricând și de oriunde, având în vedere faptul că producția a implicat contribuția multiplelor studiouri din locații precum Glandale și Redwood City din California până în Bangalore, India.

Serviciile și serverele din portofoliul HP Converged Cloud măresc puterea de procesare și scalabilitatea
Producția filmului animat ”Turbo” a necesitat 75 de milioane de ore de randare pentru crearea imaginilor finale, inclusiv a celor 32 de mașini de curse Indy 500 și cele 32 de milioane de cadre cu personajele din mulțime, acesta fiind cel mai mare volum de cadre înregistrat de DreamWork Animation până acum.

DreamWorks Animation a utilizat portofoliul HP Enterprise Cloud Services pentru a-și asigura o infrastructură robustă, scalabilă și bazată pe cloud, care oferă puterea de operare adițională necesară randării celor 10 filme de tip CG (”Computer Graphics”) care sunt produse în paralel în orice moment. Serviciile HP Enterprise Cloud, parte a portofoliului HP Converged Cloud, permit DreamWorks Animation să soluționeze cerințele de business aflate în creștere, menținând totodată amprenta centrului de date curent.

DreamWorks Animation s-a bazat pe procesarea de mare performanță a serverelor HP ProLiant Generation 8 (Gen8) pentru necesarul de randare al animației ”Turbo”. Acestea au mărit cu 40% capacitatea de randare și cu 42% performanța per watt(1), ceea ce a condus la randarea unei medii de 500.000 de sarcini pe zi, asigurând astfel necesarul de forța de muncă creativă pentru finalizarea la timp a producției.

De asemenea, DreamWorks Animation a folosit portofoliul HP Enterprise Services pentru a asigura o infrastructură robustă, scalabilă și bazată pe cloud care soluționează cerințele uriașe de date ale unei companii.
HP livrează soluții tehnologice complete
Amploarea portofoliului HP asigură companiei DreamWorks Animation soluții tehnologice complete, îmbunătățind fiecare aspect al producției, care beneficiază de:
Performanța solidă a aplicațiilor cu soluția HP 3PAR StoreServ Storage, care creează infrastructura de stocare pentru instrumentele critice pentru procesul de producție. Matricele HP 3PAR adiționale asigură capacități de recuperare în urma dezastrelor care susțin continuitatea operațiunilor
Procese de backup și arhivare securizate cu soluția HP StoreAll 9730 Storage, care permite artiștilor și inginerilor să protejeze și să acceseze convenabil cei 230 de terabiți de documente care stau la baza animației ”Turbo” si, de asemenea, a celorlalte filme și bunuri ale studioului.
Administrarea simplificată a rețelei cu soluțiile HP Intelligent Resilient Framework (IRF), care permit studioului să gestioneze multiple switch-uri de rețea și să configureze redundanța fără a se confrunta cu perioade de nefuncționare.
Densitatea crescută a centrului de date și o mai bună flexibilitate cu soluțiile HP BladeSystem c7000, care permit inginerilor să implementeze cu ușurință servere de ultimă generație cu un minim de întrerupere.
Acuratețe și consistență a culorilor mult îmbunătățite pe stațiile de lucru și echipamentele de imprimare cu display HP DreamColor, ceea ce simplifică luarea deciziilor creative fără a fi nevoie de crearea unor șabloane speciale de redare a culorilor.
Complexitatea redusă a administrării imprimării și îmbunătățirea proceselor de lucru cu HP Managed Print Services, integrate cu software de monitorizare care permite DreamWorks Animation să anticipeze viitoarele cerințe privind resursele, să-și accelereze activitatea și să remedieze rapid problemele tehnice.

HP Discover, cel mai important eveniment al HP din regiunea EMEA, va avea loc între 10-12 decembrie la Barcelona, în Spania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *