MUZICA

Trupa Pentakill, inspirată din jocul League of Legends, își lansează astazi noul album printr-un concert virtual

Riot Games Music, casa de discuri a producătorului de jocuri video Riot Games, lansează cel mai nou album al trupei virtuale de heavy metal Pentakill din bine-cunoscutul joc League of Legends. Albumul Lost Chapter va fi prezentat publicului în această seară în cadrul unui show virtual, pe platforma Wave.

pentakill league of legends

Pentakill – Lost Chapter

Pentru Lost Chapter, trupa formată din șase membri s-a extins la șapte, cu Viego – Regele Înfrânt – la chitară, considerat în rândurile celorlalți membri ca o disonanță a Pentakilului. De altfel, firul epic al albumului urmărește cum Viego, deghizat în prieten, îi corupe pe ceilalți pentru a dezlega misterele din spatele unei apocalipse iminente.

Folosindu-se de tehnologia de ultimă generație și de platforma tehnologică Wave, spectacolul virtual le va oferi fanilor un loc în primul rând pentru a experimenta priveliștile și sunetele de la Pentakill ca niciodată până acum – totul propulsat de VFX și animații interactive cu tehnologie de joc în timp real, realizate de studioul de producție creativă The Mill, câștigător al premiului Oscar pentru efecte speciale.

Concertul virtual va avea loc astăzi, 8 septembrie 2021, la ora 23:00, pe platforma Wave. Odată înscriși pe platformă, participanții sunt repartizați la una dintre cele trei echipe sub semnul unuia dintre zeii Metalului – CEL AD NC, CEL NEMURITOR SAU CEL NEBUN, ca apoi să lupte alături de echipa lor pentru câștigarea bătăliei.

Albumul III: Lost Chapter va fi un album concept care va purta publicul într-o călătorie muzicală incitantă printr-o serie de subgenuri metal, permițând sunetului Pentakill să evolueze și să testeze noi teritorii sonore. Plecând de la puterea captivantă a vocilor personajelor virtuale Karthus și Kayle, riff-urile lui Mordekaiser, liniile de bas brutale ale lui Yorick, sunetul încântător al clapelor armonice ale lui Soni și până la bătăile tunătoare ale toboșarului Olaf.

Compozitori, artiști, producători și ingineri de sunet talentați sunt parte din echipa internă de producție muzicală Riot Games Music. Din echipă mai fac parte cântărețul de metal Jorn Lande (ex-Masterplan, vocea lui Karthus), cântăreața Noora Louhimo (Battle Beast, vocea lui Kayle) și cântărețul Per Johansson. Alți membri ai superbandului din spatele activității Pentakill sunt Tyler “TELLE” Smith (The Word Alive), Adam “Nolly” Getgood (Periphery), Benjamin Ellis (Bloodshot Dawn), claviaturistul Jose “Atlan” Aranda și violonistul Ray Chen.

Pentakill a ajuns în atenția publicului larg în 2014, după ce EP-ul său de debut, I: Smite & Ignite, a intrat în Billboard Top 40 și a ajuns pe locul 1 în topurile iTunes Metal și Rock. Următorul LP incendiar al Pentakill, II: Grasp of the Undying, a avut un success răsunător în rândul criticilor, atragând colaborarea unor muzicieni și producători celebrii, printre care producătorul Scott Kirkland de la The Crystal Method, producătorul și vocalistul Danny Lohner, fost membru al trupei Nine Inch Nails, bateristul de renume mondial Tommy Lee de la Mötley Crüe, bateristul Mike Pitman, vocalistul Rich Thomson de la Xerath și mulți alții.

Albumul va fi disponibil pe toate platformele de streaming digitale importante imediat după concert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *