RETETE CULINARE

Tort Dobos

Blatul: 200 g faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri cacao, 150 g zahar, 2 linguri sirop, 150 ml ulei, 2 oua, 150 ml lapte.

Cerneti faina, bicarbonatul, praful de copt, cacao si zaharul intr-un castron. Amestecati siropul, uleiul, ouale, laptele, apoi adaugati compozitia in castronul cu fainasi amestecati pana se incorporeaza bine.
Puneti compozitia in 2 forme rotunde, unse cu unt, si coaceti pana marginile se strang putin. Scoateti foile din tavi si lasati-le sa se raceasca.
Taiati fiecare blat in 3. Ungeti 5 dintre ele cu 500 ml frisca. Intindeti 100 ml frisca pe marginea blatului format din ceel 5 foi si ornati cu fulgi de migdale.
Glazura: 15 g unt, 175 g zahar tos.
Topiti untul intr-o tigaie mare, care nu lipeste. Presarati zaharul in mod uniform si tineti-l la foc mic pana se dizolva si capata culoarea caramel. Turnati-l repede pe ultimul strat de blat, introduceti un cutit in apa fierbinte si taiati rapid ultimul strat de blat, cu glazura, in 8 parti. Dati tortul la rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *