Ingrediente pentru crema:
6 galbenusuri, 220g zahar, 1 lingura rasa de faina, 350ml lapte, 30-40g gelatina, 1/2 kg sau 1kg de frisca, fructe (mere, pere, caise, portocale, grapefruit, kiwi, banane dupa preferinte).
Ingrediente pentru blat: 2 oua, 2 linguri zahar, 3 linguri faina.
Preparare crema:
Se amesteca faina cu zaharul, se pun galbenusurile, laptele. Se fierb pe baie de apa amestecand continu pana cand are consistenta unei smantani groase. Separat se inmoaie gelatina in 100ml apa calda si se dizolva pe baie de aburi, se adauga la crema impreuna cu frisca si fructele taiate.
Preparare blat:
Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc, se adauga galbenusurile si faina insa amestecand usor pentru a nu se lasa albusurile. Blatul se coace intr-o cratita de aproximativ 4 kg pe care ulterior o vom folosi pentru a pune tortul cu totul la rece. Pentru ca blatul sa nu se lipeasca de fundul cratitei, ungeti-o cu ulei si puneti pe fundul ei hartie pentru copt sau daca nu aveti coala alba unsa foarte bine cu ulei sau unt. Blatul se pune in cuptorul incins, se lasa la foc mare 5 -10 min apoi se da focul la minim pana se coace.
Dupa ce s-a racit blatul, in cratita folosita la copt se pune un celofan peste care se pune crema iar deasupra blatul, se tine la frigider 2-3 ore apoi se rastoarna pe platou.
Se orneaza cu frisca sau fructe. Se tine la rece.
vreau sa incerc si eu sper sa imi iasa bravo pt reteta
Multumim Alexandra. Iti tinem pumnii.