Ingrediente: 750 ml lapte, sare, 2 lingurite praf de copt, 200 g faina de secara, 600 g spanac, 100g pasat de secara, 4 oua, 7 lingurite unt, 1 ceapa, nucsoara proaspat rasa, 4 linguri parmezan ras.
Preparare:
Laptele se toarna intr-un bol si se amesteca cu putina sare, praf de copt si faina. Aluatul se lasa 30 min sa dospeasca.
Spanacul se spala si se fierbe in apa clocotita timp de 3 min.
Cuptorul se incalzeste la 100 grade. Pasatul de secara se prajeste in 2 linguri de unt, se lasa la racit si apoi se incorporeaza in aluat impreuna cu ouale. Din aluat se coc 6 clatite in unt.
Se taie ceapa cuburi si se caleste in unt. Se adauga spanacul si se prajeste timp de 5 min. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu parmezan.
Clatitele se aseaza in straturi si intre ele se intinde spanac, ca la tort. Acesta se taie bucati si se poate servi si rece.
Asta e chiar iesit din comun. Io zic cu PAS prefer spanacul cu ou… clasic. 😉