RETETE CULINARE

Tocanita de miel

ingrediente: 1 kg de carne de miel, 2-3 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 500 g de cartofi, 4 cepe, 1 telina, 50 g unt, 5 – 6 rosii, cimbru, rozmarin, piper si sare.

Mod de preparare:

Carnea de miel se portioneaza si se prajeste intr-o tigaie teflonata, unsa cu unt, impreuna cu ceapa tocata julien. In momentul in care ceapa capata culoarea maronie, se adauga rosiile curatate de coaja, cimbrul, piperul, sarea, rozmarinul, morcovii, cartofii, telina, radacina de patrunjel si putina apa fierbinte. Compozitia se pune intr-un vas termorezistent si se da la cuptor pentru 30-40 min. Tocanita se serveste cu mamaliguta calda si cu muraturi sau castraveti in otet.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *