RETETE CULINARE

Tocana de cod, cartofi si ceapa verde

Ingrediente: o ceapa tocata marunt, un praz, curatat si tocat fin, 2 dovlecei medii, 1.5 kg cartofi curatati de coaja, 2 fileuri de ansoa, 1 pahar de vin alb sec, 565 ml lapte, 565 ml supa, 1,5 kg file de cod fara piele si oase, sare si piper proaspat macinat, o legatura de patrunjel verde proaspat tocat, o legatura de ceapa verde tocata marunt, sucul de la jumatate de lamaie, ulei de masline.

Preparare:
Intr-o tigaie mare caliti ceapa si prazul pana se inmoaie. Cu o lingurita scoateti semintele si miezul pufos de dovlecel, taiati-i cubulete si adauagati-i in tigaie. Cartofii taiati cuburi mici se adauga si ei, se pune si ansoa si se amesteca. Se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba 5 min. Se adauga supa si laptele, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc mic o ora, pana se inmoaie foarte bine cartofii. Se adauga codul si se lasa sa fiarba inca 15 min, pana ce carnea se rupe usor. Adaugati sare si piper dupa gust. Puneti in boluri si serviti cu patrunjel si ceapa verde, coaja rasa de portocala si suc de lamaie.

Dupa Jamie Oliver

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *