RETETE CULINARE

Tarta cu dovlecei si maghiran

Ingrediente pentru 4 portii: 400 g dovlecei, 4 oua, 1/2 l lapte degresat, maghiran verde, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper.

tartadovlecei

Preparare:
Se spala dovleceii fara a-i curata de coaja. Se taie rondele si se pun intr-o cratita cu apa fierbinte cu sare. fara a acoperi cratita se pun la foc mare sa dea in clocot, apoi inca 5 min la foc mic. Dovleceii trebuie sa fie fierti dar nu sa se inmoaie de tot.
Se clatesc cu apa rece, se scurg si se acopera.
Se sparg ouale si se pun intr-un castron. Se bat cu furculita ca pentru ompleta, impreuna cu laptele, sarea si boiaua. Se mixeaza pentru un minut.
Se sterg cu un prosop de hartie rondelele de dovlecei si frunzele de maghiran spalate. Se aseaza rondelele de dovlecei pe fundul unei tavi si se adauga un polonic din preparatul lapte/oua, apoi se pune un nou strat de dovlecei. Se presara frunze de maghiran. Se repeta procedeul pana la terminarea ingredientelor.
Se pune in cuptor, in bain-marie, la foc potrivit, timp de 25 min.
Se poate consuma si cald si rece, dupa preferinte.