Evenimente

Targ de bunatati, cadouri si antichitati la MNTR

MNTR ne invita weekendul acesta într-o lume aparte tocmai potrivită pentru a ne aminti de copilaria petrecută la țară, la bunici. Veți regăsi acea atmosferă cu ocazia unui nou târg de weekend la Muzeul Național al Țăranului Român din Soș. Kiseleff nr.3, unde vă așteptăm de dimineața până seara, în curtea interioară a Muzeului Țăranului Român!

Veți putea degusta:

Produse de post: halviță, turtă dulce, halva, murături fără conservanți: prăjituri tradiționale de post din Maramureș, magiun de prune, nuci, miere și produse apicole, dulcețuri, siropuri și zacuști, hribi, ghebe la borcan și alte felurite salate de toamnă din cămări ca altadată, pe vremea bunicilor, fasole sau varză la ceaun cu mămăliguță.

Produse naturale și produse tradiționale:afumături din Galați, Argeș și Sibiu, Tecuci, Bran: brânzeturi de oaie, vacă sau capră, pâine în culori cu sofran, suc de roșii și spanac de la Târgul domnesc, cofeturi și dulciuri: ciocolată de casă, Cozonacul Bujor, prăjituri de casă tradiționale din Maramureș și Buzău, placinta întinsă de Turnu și plăcinte muntenești: cu dovleac, mac, vișine.

Din Munții Apuseni veți găsi ceaiuri, tincturi, siropuri și alifii terapeutice

Li se alatura meșteri populari și artiști hand made din toate zonele țării,care va vor încânta în aceste zile de toamnă cu diverse obiecte: ceramică, ii, icoane , obiecte din piele, mic mobilier pictat,obiecte din lemn, bijuterii hand made, obiecte realizate din lână și croșetate, toate vă invită intr-o lume aparte, a lucrușoarelor făcute cu îndemanare și mai ales mult drag!

In curtea interioară și pe aleea Samurcaș veți putea face o întoarcere în timp, printre obiectele de antichități. Aici veți găsi lucruri minunate cu iz de vremuri de mult uitate, adunate cu grijă de anticari , cum ar fi: ceasuri, bijuterii, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, mobilier ( măsuțe, scaune, fusuri, dulapuri) și toate mărunțișurile ce aduceau bucurie în viețile oamenilor prin frumusețea lor.

Pofticioși sau iubitori de frumos, colecționari și amatori de artăși bună dispoziție, vă așteptăm pe toți,din 23 până în 25 noiembrie, de dimineața până seara, la Muzeul Țăranului Român !

Intrarea liberă!

www.muzeultaranuluiroman.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *