Despre copii, Evenimente

Super-Constructorii Lego – Expoziţie interactivă la AFI Palace Cotroceni

În perioada 19 iunie – 31 august 2015, la AFI Palace Cotroceni, în fața cinematografului Cinema City, va fi deschisă expoziţia interactivă cu produse LEGO® – SUPERCONSTRUCTORII. Această expoziţie a comunităţii “Young Engineers” este o expoziţie cu obiecte de ultimă generaţie şi prima de acest gen din România.

În cadrul ei, iubitorii de seturi LEGO® vor găsi o colecţie de zeci de modele originale LEGO® la scară largă, motorizate şi interactive, precum şi expoziţii de artă LEGO® şi Atelierul de Edutainment “Young Engineers”, unde atât copiii, cât şi adulţii vor putea construi din cărămizi LEGO® diverse modele interactive ce folosesc principii inginereşti similare celor demonstrate prin exponate.

“Scopul expoziţiei “SUPERCONSTRUCTORII” este acela de a oferi un mediu în care copiii să se joace şi să exploreze lumea inginerească pur şi simplu jucându-se cu modele la scară largă construite din piese LEGO®. Mai târziu, pentru a extinde experienţa, copiii sunt invitaţi să construiască un obiect la scară mica după modelele explorate. Aceasta le oferă copiilor o altă perspectivă asupra principiilor ingineriei la care au fost expuşi”, spune Amir Asor, CEO Young Engineers.

Expoziţia va fi deschisă pe perioada vacanţei de vară, iar preţul biletelor porneşte de la 20 de lei de persoană. În cadrul expoziţiei vor fi prezentate 27 de exponate, printre care: maşini de curse, carusel, scaune zburătoare, maşinuţe electrice, balansoar, lift, garaj, pod suspendat, macarale de şantier, sondă de petrol şi gaze, burghiu pentru tunel, balastieră de nisip, pistă cu bile, aparat pentru rezolvarea cubului rubik, bilă în labirint, turbine de apă, avion, elicopter de salvare, jeep de salvare, tanc, vehicul marţian.

De asemenea, în interiorul expoziţiei va fi un magazin cu produse LEGO®, care va oferi preţuri promoţionale la seturile selecţionate.

Expoziţia a fost organizată şi în Israel şi Ungaria, dar Young Engineers ţin cursuri în peste 20 de ţări din întreaga lume.

Young Engineers se implică în ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică utilizând cărămizi LEGO®. Folosind această metodă, mii de copii din întreaga lume creează modele interactive. Programele Young Engineers sunt promovate de iCarnegie, filiala Universităţii Carnegie Mellon, iar fondatorul Young Engineers este câştigătorul Premiului Antreprenorul Anului 2011 în cadrul competiţiei Youth Business International, la care au participat antreprenori din 40 de ţări, creeat de Alteţa Sa Regală Prinţul Charles al Regatului Unit al Marii Britanii.

One Comment

  1. Buna dimineata!

    Am fost sambata cu nepotul meu la aceasta expozitie interactive Lego. A fost minunat. Eu si nepotul meu ne-am simtit minunat. Timp de doua ore ne-am jucat cu piesele Lego si ne-am uitat la exponate. Este o initiativa excelenta! Vrem sa revenim aici in august. Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *