RETETE CULINARE

Supa de vara – dovlecel cu lamaie

Ingrediente: un dovlecel mediu, de preferat galben, taiat cuburi (se indeparteaza partea cu seminte, daca acestea sunt mari, coaja insa se pastreaza, pentru culoare), o lamaie, 200 g orez basmati,500 ml de supa de pui(se poate inlocui cu apa, la nevoie), 500 ml apa, sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei de masline, o lingurita curcuma.

Se prepara simplu si rapid si e delicioasa.
Dovlecelul se caleste intr-o oala in ulei de masline pentru cateva minute. Se presara deasupra coaja rasa de lamaie, atat pentru aroma cat si pentru culoare, apoi curcuma.
Se adauga orezul si zeama de la lamaie, apoi supa si apa, si se fierbe cam 20 min la foc mediu. Se adauga sare si piper dupa gust
Se poate servi si rece si calda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *