RETETE CULINARE

Supa de spanac (salata verde) Ierusalim

Ingrediente: 500 g frunze de spanac (sau salata verde, sau chiar macris), 2 cani supa de carne, o ceapa mare, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline extra-virgin, smantana groasa, nucsoara, 50 ml vin alb.

supaspanac
Preparare: Se spala foarte bine frunzele de spanac, folosind 2 oale mari cu apa. Se scufunda frunzele in primul vas cu apa, se amesteca putin, dupa care se scot, cu mana sau un cleste, fara a scurge apa . Se pun in al doilea vas cu apa si se repeta procedeul. Daca apa ramane curata, fara nisip, inseamna ca frunzele sunt spalate, daca nu se repeta procedeul pana se obtine apa curata.
Intr-o oala mare se incinge uleiul si se adauga ceapa taiata mare, usturoiul si spanacul. Se acopera cu un capac. Se rade nucsoara peste spanac, se amesteca, apoi se adauga vinul, supa de carne, 2-3 cani. Dupa ce s-a fiert supa se mixeaza in blender, apoi se pune din nou in oala la fiert.
Pentru a se pastra culoarea se ia oala de pe foc si se scufunda intr-un vas cu apa rece. Se reincalzeste pentru servit.
Se serveste cu o lingura de smantana groasa.