Ingrediente: o conopida mare, un cartof alb, taiat cubulete, 750 ml lapte, 1 l supa de legume, o legatura de ceapa verde, taiata marunt, 25 g unt, 25 g faina, 100 g branza rasa mare.
Pentru crutoane: 2 felii groase de paine taraneasca, 2 lingurite ulei de masline, 2 linguriete branza rasa fin.
Preparare:
Intr-o oala se aduce laptele la punctul de fierbere, impreuna cu supa de legume. Se adauga buchetele de conopida, curatate si spalate in prealabil, cartoful, si partea alba de la ceapa. Se fierbe timp de 20 min la foc mic, pana se inmoaie conopida. Se scurg legumele si se fac piure
Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga faina in ploaie si se gatesc 1 min, amestecand in continuu. Se adauga treptat zeama de legume,branza rasa, apoi piureul de legume si se tine la foc pentru 2 min, amestecand. Se pastreaza la cald.
Pentru crutoane se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se indeparteaza coaja de pe paine. Painea se taie in bucati, se stropeste cu ulei de masline, se presara branza rasa si se de la cuptor pentru 10 min.
Se toarna supa in boluri. Se serveste cu crutoane, ceapa verde presarata deasupra si branza rasa, dupa gust.
Pofta buna!