Se iau: 650 g dovleac, taiat cubulete, 650 g praz, taiat bucati de 7-8 cm lungime si apoi fasii subtiri, 420 ml lapte, 150 ml iaurt, 2 morcovi medii tocati marunt , 50 g stafide , 1 l bulion, 3 linguri seminte de dovleac, 3 linguri de ulei vegetal ,1 lingurita boabe piper.
Se incalzeste cuptorul la 210°C. Se pun semintele de dovleac pe o tava si se prajesc in cuptor, timp de 5 minute.
Intr-o cratita, se calesc stafidele in uleiul incins pana cand se umfla si devin lucioase. Se pun intr-o sita sa se scurga de ulei.
Se fierb prazul si morcovii in cratita, la foc mic, timp de 10 minute. Se adauga cubuletele de dovleac si se fierbe totul inca 10 minute, amestecand continuu pana cand prazul prinde o usoara coloratie.
Se adauga 400 ml de bulion. Se fierbe inabusit timp de 20 minute (pana cand dovleacul este fiert bine).
Se trec legumele prin blender. Se pune piureul astfel obtinut in cratita si se incorporeaza restul de bulion, laptele si piperul. Se acopera si se fierbe 15 minute, amestecand din cand in cand.
Se adauga stafidele inainte de servire. In fiecare bol (sau farfurie adanca), se pune o lingura de iaurt si se presara cateva seminte de dovleac.
Sursa: www.stilfeminin.ro