RETETE CULINARE

Sufleu de spanac cu piept de pui

Ingrediente:

1 kg spanac;
300 g piept de pui fiert;
4 oua;
4 linguri margarina;
3 linguri faina;
500 ml lapte;
130 g cascaval;
1 lingura pesmet;
1 lingura leustean verde tocat;
sare;
piper.

Mod de preparare:

Spanacul se curata, se spala in mai multe ape si se pune la fiert 7 minute in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge si se toaca cu un cutit sau se trece prin masina de tocat.

In timp ce fierbe spanacul, se prepara intr-o tigaie un sos alb din 3 linguri de margarina, faina si lapte. Dupa ce s-au racit, sosul si spanacul se pun intr-un castron, unde se adauga pieptul de pui fiert, taiat foarte marunt, 100 g cascaval ras, galbenusurile, leusteanul tocat, sarea si piperul.

Se amesteca totul, pentru omogenizare. Albusurile, impreuna cu un praf de sare, se bat spuma si se inglobeaza, prin miscari usoare, in compozitia de spanac si carne. Se unge cu restul de margarina o forma si se presara cu pesmet.

Se toarna compozitia de sufleu si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Se serveste cald, presarat cu restul de cascaval dat pe razatoarea cu ochiuri mici.

Marin Maria  www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *