Sucurile de legume sunt regeneratoare si imbunatatesc metabolismul; ele contin toti aminoacizii, mineralele, sarurile, enzimele si vitaminele necesare, cu conditia sa fie consumate proaspete, crude, fara conservanti si sa fie extrase in mod corect.
Sucul de spanac – este cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea tractului digestiv. Consumat in cantitate de 0,5 litri /zi poate vindeca cele mai grave constipatii in cateva zile. Folosirea laxativelor sau purgativelor nu face decat sa agraveze starea intestinelor si a tranzitului digestiv, pe cand sucul de spanac aduce vindecarea.
Sucul de usturoi – poate fi util celor care tolereaza mirosul specific, cu toate consecintele lui si deranjamentul general dat de o curatire brusca a organismului. Este bogat in uleiuri care, impreuna cu elementele purificatoare pe care le contine, au efecte favorabile in stimularea secretiei gastrice, marind diureza. De asemenea, ajuta la eliminarea mucozitatilor din cavitatile sinusurilor, din bronhii si plamani, finnd eficace in combaterea racelilor. Este un detoxifiant excelent.
Sucul de morcovi, sfecla, castravete – favorizeaza asimilarea calciului in stare solubila, avand in acelasi timp o foarte buna actiune diuretica.
Sucul de grepfrut are minerale, vitamine, enzime, pectina si acid citric si este indicat in anorexii, dispepsii, stari febrile, artrita, afectiuni pulmonare.
Sucul de mere contine zaharoza, celuloza, pectina, saruri minerale si vitamine, fiind recomandat in astenie fizica si intelectuala, reumatism, insomnii si cefalee.