Stiri

Sucuri de legume pentru vindecarea gastritei


Cel mai simplu medicament pentru tratarea gastritei este sucul proaspăt de cartof. Trebuie să beÅ£i un pahar de suc de cartof în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. După ce aÅ£i băut sucul, trebuie să staÅ£i întins în pat pentru o jumătate de oră; după o oră puteÅ£i lua micul dejun; faceÅ£i acest lucru zece zile, apoi luaÅ£i o pauză de zece zile, după care repetaÅ£i tratamentul. Această procedură dă rezultate foarte bune în tratarea gastritei, a digestiei proaste, arsurilor, gazelor în stomac, dispepsiei. ÃŽn cazul gastritelor însoÅ£ite de aciditate scăzută, al colitelor, colicilor stomacali ÅŸi intestinali este recomandată infuzia din rădăcini de obligeană. O lingură de rădăcini tăiate mărunt se pun într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară; se bea cîte o jumătate de pahar, de 4 ori/zi, cu 30 de minute înainte de masă. ÃŽn acest caz poate fi folosit ÅŸi sucul de aloe, 1-2 linguriÅ£e de 2-3 ori/zi, cu 30 de minute înainte de masă (durata acestui tratament este de 1-2 luni). Sucul de varză albă este folosit în cazul gastritelor cronice, însoÅ£ite de obicei de aciditate scăzută, al ulcerului stomacal ÅŸi duodenal, al bolilor de ficat ÅŸi splină, al obezităţii. Se administrează cîte o jumătate de pahar de suc de varză călduÅ£, de 2-3 ori/zi, cu o oră înainte masă. Sucul poate fi păstrat la frigider nu mai mult de două zile; în cazul în care îl păstraÅ£i mai mult, vitaminele care acÅ£ionează împotriva ulcerului dispar. PuteÅ£i pregăti, de asemenea, o infuzie dintr-o linguriţă de rădăcini de brusture, tăiate mărunt, în două pahare de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 12 ore, apoi se strecoară. Se bea cîte o jumătate de pahar de infuzie călduţă, de 4 ori/zi. Recomandat în aceste cazuri este ÅŸi decoctul de brusture: o linguriţă de rădăcini tăiate mărunt se pune într-un pahar de apă fierbinte, se fierbe 5-10 minute la foc mic, apoi se strecoară; se ia cîte o lingură de decoct de 3-4 ori/zi. ÃŽn gastritele însoÅ£ite de dureri hepatice, se amestecă 20 g de mentă cu 5 g frunze de fierea pămîntului. Două linguri din acest amestec se pun într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară. Se bea cîte un pahar din această infuzie, de 3 ori/zi, cu 30 de minute înainte de masă.   www.evenimentul.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *