RETETE CULINARE

Strudel cu mere, nuci si afine uscate

Ingrediente pentru 4 portii: 4-5 mere dulci, sucul de la o jumatate de lamaie, 80 g unt, 4 foi de placinta, 150 g nuci tocate, o lingurita de scortisoara macinata, 150 g zahar brun, 60 g zahar pudra, un pumn de afine uscate, inghetata de vanilie pentru servit.

Preparare:
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, apoi se stropesc cu zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea.
Foile de placinta se taie in dreptunghiuri de aproximativ 30×50 cm.
Nucile se amesteca cu scortisoara si zaharul brun, untul de topeste si se mentine cald.
Dreptunghiurile de aluat se ung cu o pensula cu unt topit, se presara deasupra nuci din amestec, deasupra se pune alta foaie care se unge cu unt, apoi se presara nuci. Se repeta procedeul pana se pune a 4 a foaie de aluat. Peste aceasta se pun mere bine scurse, amestecate cu zahar pudra fi afine uscate. Marginile interioare ale aluatului se ung cu apa si se ridica pentru a se lipi (dreptunghiul de aluat se reduce la jumatate lipind marginile unele peste altele). Marginile se preseaza usor pentru a nu lasa merele sa iasa afara.
Se coc pe foaie de copt cam 20 min la foc mediu.
Se serveste cald cu inghetata de vanilie.

5 Comments

  1. Am pregatatit reteta de Strudel cu mere, insa cu mici modificari, adica am inlocuit afinele cu stafide si zaharul este tos si nu brun.O delicatesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *