Ingrediente pentru 4 portii: 4-5 mere dulci, sucul de la o jumatate de lamaie, 80 g unt, 4 foi de placinta, 150 g nuci tocate, o lingurita de scortisoara macinata, 150 g zahar brun, 60 g zahar pudra, un pumn de afine uscate, inghetata de vanilie pentru servit.
Preparare:
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, apoi se stropesc cu zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea.
Foile de placinta se taie in dreptunghiuri de aproximativ 30×50 cm.
Nucile se amesteca cu scortisoara si zaharul brun, untul de topeste si se mentine cald.
Dreptunghiurile de aluat se ung cu o pensula cu unt topit, se presara deasupra nuci din amestec, deasupra se pune alta foaie care se unge cu unt, apoi se presara nuci. Se repeta procedeul pana se pune a 4 a foaie de aluat. Peste aceasta se pun mere bine scurse, amestecate cu zahar pudra fi afine uscate. Marginile interioare ale aluatului se ung cu apa si se ridica pentru a se lipi (dreptunghiul de aluat se reduce la jumatate lipind marginile unele peste altele). Marginile se preseaza usor pentru a nu lasa merele sa iasa afara.
Se coc pe foaie de copt cam 20 min la foc mediu.
Se serveste cald cu inghetata de vanilie.
Reteta care mi se pare simpla si foarte tentanta este “Strudel cu mere ,nuci si afine uscate”,
Am pregatatit reteta de Strudel cu mere, insa cu mici modificari, adica am inlocuit afinele cu stafide si zaharul este tos si nu brun.O delicatesa.
simplu si bun
delicios….
Super reteta!