RETETE CULINARE

Stiuca umpluta

Stiuca umplutaAveti nevoie de doua stiuci cam de 30 de cm, 3 cepe potrivite, 1 morcov, 2 cartofi, 1 lamaie, 4 oua, un pahar de smantana, verdeata, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: se taie stiuca pe burta, se scot intestinele si branhiile. Cu mare grija, incepand de la coada, scoateti pielea astfel incat sa nu se rupa. Pielea o dati cu sare pe ambele parti si o puneti la frigider, pe o farfurie.
Puneti o oala cu apa la fiert si cand aceasta a inceput sa fiarba, adaugati carnea stiucii, lasand-o sa dea in cateva clocote, astfel incat sa o puteti desprinde usor de pe oase. O strecuratoare pentru spaghete va este de mare folos acum, pentru a separa carnea de apa clocotita. Stiuca are multe oase, necesita ceva rabdare sa scapi de ele, dar merita!!
cum se umple Carnea se da prin masina de tocat, sau se faramiteaza in mana. Avantajul masinii de tocat este acela de a distruge eventualele oase ramase.
Intr-un castron se pun carnea, verdeata (care este bine sa fie cat mai aromata: cimbru, marar, busuioc, patrunjel), ouale, smantana, sarea si piperul, framantand sau amestecand cu o lingura
Scoatem pielea de stiuca de la frigider, iar cu un ac mare si o ata rezistenta, incepem sa o coasem. Dupa ce o coasem, o umplem cu compozitia obtinuta anterior si incheiem lucrul cu acul dupa ce ne-am asigurat ca am inchis-o bine.
Pregatim patul pentru stiuca: cepele le taiem rondele, la fel si morcovul, care este bine sa fie mare. Cartofii ii taiem potrivit, cum vrem.
Toate acestea se aseaza intr-o tava inalta, de preferinta dreptunghiulara sau ovala, se adauga apa atat cat sa treaca peste ele si in mijloc se aseaza stiucile umplute.
Se da tava la cuptor si se lasa pana cand morcovii s-au inmuiat.
Se scot stiucile pe un platou oval, cu ajutorul unei spumiere si se scoate ata, tragand usor de la un capat.
Se orneaza cu legumele fierte, cu verdeata si lamaie si se taie ca o rulada.
Se poate servi si cu sos de smantana, vin alb si verdeata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *