LifeStyle, RETETE CULINARE, Sanatate

Spanac cu frunze de telina- retete chinezesti pentru o viata sanatoasa

Acest preparat este de mare ajutor in prevenirea hipertensiunii, ametelilor, palpitatiilor, tinitus-ului (zgomot in urechi), constipatiei si tulburarilor hepatice. Atentie insa! Deoarece spanacul contine acid oxalic, el nu trebuie consumat impreuna cu brinza de soia (tofu), care contine mult calciu; impreuna, ele creeaza un compus nedigerabil, care poate genera calculi renali.
Se pune intr-o cratita 200 g de spanac proaspat si se fierbe in 125 ml apa. Dupa ce a dat in clocot, se reduce flacara la minim si se continua fierberea inca 5 minute.
Intr-o alta cratita, se pun 750 ml apa, impreuna cu 200 g telina maruntita (cozi si frunze) si se aduce la fierbere. Dupa ce a dat in clocot, se reduce focul la minim si se fierbe inca 5 minute. Se scurg de apa spanacul si telina si se pun intr-un castron.
Separat, se prepara un sos din 2 lingurite de ulei de susan, o lingurita de sos de soia si o lingurita de otet. Sosul final se toarna peste spanac si telina si se amesteca putin, pentru uniformizare. Se serveste cald.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *