Ingrediente pentru 4 persoane:
Mod de preparare:Ceapa si frunzele de telina se taie marunt, iar morcovii in rondele subtiri. Taiati carnea de vita in cuburi de doi cm, si dati-le prin faina. Incingeti uleiul intr-o tigaie inalta cu capac, puneti bucatile de carne, adaugati sare si lasati carnea sa se rumneasca pe toate partile. Scoateti apoi bucatile de carne si puneti-le deoparte. In uleiul ramas in tigaie adaugati morcovii, ceapa si telina si lasati-le pe foc trei minute, amestecand mereu. Legumele si carnea se pun apoi impreuna intr-o oala mai mare (ideal un recipient de gatire la vapori), se adauga berea, cimbrul, dafinul, sarea si piperul. Puneti capacul pe oala si lasati mancarea la foc mic timp de o ora. Pont:La servire se inlatura foile de dafin de pe carne. Acest preparat poate fi acompaniat de o garnitura de cartofi prajiti sau cartofi taranesti. Sosul este atat de bun incat nu trebuie lasat la o parte si poate fi servit cu crutoane de paine. Sursa: www.stilfeminin.ro |