RETETE CULINARE

Somon la grătar, cu legume verzi „al dente”

Ai nevoie de 4 porţii de somon de 200 g fiecare, 1 dovlecel feliat subţire, 10 g mărar, 300 g orez alb semipreparat, 200 g sparanghel verde, 150 g fasole verde (congelată), 150 g mazăre (congelată), sare, piper măcinat proaspăt, ulei de măsline cu aromă de lămâie, de grătarul Philips HD6320 şi de aparatul de gătit cu aburi Philips HD9160.

Încinge grătarul de masă la setarea 4, unge bucăţile de somon cu puţin ulei şi adaugă condimente, după gust, lasă-le pe grătar pentru 5-6 minute, pe fiecare parte. În ultimele 3 minute, asează feliile de dovlecel pe grătar, pe fiecare parte.

În acelaşi timp, pune vasul de abur 1 pe suportul cu tava de scurgere al aparatului de gătit cu abur. Pune sita de orez, adaugă orezul şi 450 ml de apă caldă şi sare. Acoperă cu capacul. Setează cronometrul pentru 20 de minute. Pune în vasul de abur 2 bucăţelele de sparanghel, fasolea verde şi mazărea. După 10 minute de preparare la abur, asează vasul de abur 2 deasupra vasului de abur 1 şi lasa-le încă 10 minute. Pune câteva fire de mărar în dispozitivul pentru intensificarea aromelor şi setează aparatul pentru înca 15 minute, pentru a termina prepararea.

La sfârşit, pune orezul pe un platou, peste el pune legumele preparate „al dente” (fierte astfel încât să rămână puţin tari) şi feliile de somon, asezonate cu piper proaspăt măcinat. Adaugă câteva picături de ulei de măsline cu aromă de lămâie şi garniseşte cu câteva fire de mărar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *