RETETE CULINARE

Somon crocant la gratar cu iaurt si castravete

Ingrediente pentru 4-6 portii: 1,5 kg somon, curatat si portionat, coaja si sucul de la o lamaie, tulpini proaspete de busuioc si fenicul, spalate si tocate fin, ulei de masline, sare de mare si piper proaspat macinat, un castravete, curatat de coaja, 300 ml iaurt natural, un ardei rosu, fara eminte, tocat marunt, ulei de masline extravirgin.

Preparare:

Bucatile de somon se cresteaza din loc in loc, incizii mici de aprox 1 cm. Pestele se freaca usor cu un amestec de coaja de lamaie si busuioc si fenicul, se impinge usor amestecul in buzunarele mici formate mai devreme cu cutitul. Se unge usor pestele cu ulei de masline din belsug, se condimenteaza cu sare si piper.

Pe gratarul bine incins se aseaza bucatile de peste cu partea cu piele in jos. Dupa aprox 4 min pielea devine maronie. Se intorc bucatile de paste cu grija, cu o furculita sau spatula, si se mai lasa 2-3 min pe cealalta parte. Nu-l lasati pe gratar pana devine prea uscat.
Se ia de pe gratar si se lasa putin pe un platou.
Castravetele se taie pe jumatate, se indeparteaza semintele, se taie cubulete si se amesteca intr-un bol cu iaurt. Condimentati cu suc de lamaie, jumatate din ardeiul iute tocat, menta sau oregano tocat. Se toarna putin ulei de masline extravirgin, sare si piper dupa gust.

Cumpara un robot de bucatarie la super oferta!

Somonul se serveste cu iaurt cu castrevete, presarat cu ardei iute si fenicul sau busuioc, stropit cu ulei de masline extravirgin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *