RETETE CULINARE

Snitele umplute

snitel
Ingrediente: 600 g muschi de vita, 400 g carne de porc tocata, 100 g costita, 1 lingura ceapa tocata marunt, 2 linguri untura, 200 g orez, 2 galbenusuri galbenusuri, 1 ceasca smantana, suc de lamaie.

Preparare:
Din muschi se portioneaza 8 snitele care se bat foarte bine cu ciocanul de carne, apoi se sareaza.

Ceapa, impreuna cu carnea tocata si costita taiata marunt se inabusa intr-o lingura de untura. Se adauga orezul fiert, sare, piper, putina smantana si galbenusurile crude. Cu acest amestec se umplu snitele, se ruleaza, se leaga cu ata alba si se prajesc in untura ramasa. Cand sunt moi se toarna o ceasca de smantana, zeama de lamaie, sare si se mai fierb cateva minute.
Inainte de servire se scot atele. Smantana se poate inlocui cu un sos din bulion de rosii, un morcov ras si un pahar de vin alb. Dupa gust se pun si 2-3 catei de usturoi. Sosul se toarna pe platoul de servit si deasupra se aseaza snitelele.