CARTE BUNA

Sensor si Discoballs: nume noi in programul Ciuc Summer Fest

Sensor si Discoballs sunt cele mai noi confirmari pe afisul Ciuc Summer Fest, cele doua trupe urmand a concerta pe 16 iulie, in aceeasi zi cu Suie Paparude si FaithlessCiuc Summer Fest se va desfasura in perioada 16-18 iulie, peStadionul de Atletism Iolanda Balas Soter din Bucuresti, printre headlinerii acestei editii numarandu-se alaturi deFaithlessPink Martini si Gary Moore.

Trupa Sensor a fost infiintata in 1998, aducand in muzica autohtona un stil total nou si surprinzand publicul prin folosirea unor instrumente neconventionale: jenti de masina, butoaie sau scratch-uri. Formata din Paul Ilea (producator, solist vocal si percusionist), Alexandru Negara (percutie si clarinet), Andrei Petrila (tobe), Sergiu Stoiadin (percutie), Laura Orian (solist vocal si percutie), Cosmin Gherghinoiu (bass, voce) si Ioana Marchidan (coreograf), trupa a pus in scena numeroase show-uri originale, imbinand muzica cu teatrul si pantomima si abordand o diversitate de genuri muzicale, de la drum & bass, hip-hop, jazz, la funk, rock, latino sau jazz. Sensor a lansat pana acum cinci materiale discografice, printre care si un best-of, intitulat “Best, unreleased”, si a primit in cadrul editiei din 2004 a MTV Romanian Music Awards premiul pentru Cel Mai Bun Videoclip, cu piesa “Help yourself”. De-a lungul celor peste 10 ani de activitate, Sensor a colaborat cu numeroase personalitati din sfera culturala si de divertisment din Romania, precum Ovidiu Lipan Tandarica sau Divertis. De asemenea, trupa a fost prezenta pe coloana sonora a filmuluiWebsite Story al lui Dan Chisu, Alaturi de acesta, Sensor si-a creat propriul spectacol post-modernist, “SakadatExtraSenzorial”, ce s-a bucurat de un extraordinar succes in toata tara. Pe 4 iunie, Sensor a sustinut un concert in deschiderea show-ului Bonobo de la Arenele Romane, impreuna cu Mara, alaturi de care se va afla si pe scena Ciuc Summer Fest.

Discoballs s-a format in 2008, cand Alexei (synth,sampler), Mizdan (chitara bass/synth) si Christian (tobe/percurie) au hotarat sa umple un gol ce exista in muzica electronica romaneasca prin abordarea unui stil deosebit, muzica electro imbinata cu elemente de breakbeat si drum & bass, devenind ulterior unul dintre cele mai apreciate proiecte ale genului de la noi din tara. Trupa nu s-a afirmat doar prin soundul revolutionar, ci si prin  aparitiile live pline de energie, experimentand in baza unui set up format din sintetizatoare, modulatoare de sunet, bass synth, sampler, clape si tobe acustice. Piesele lor s-au diferentiat pe scena de electro live prin “culoarea” unui stil nou definit, dupa cum afirmau chiar membrii trupei, un melanj de “muzica gospel, flori si ceasuri”.

Sensor si Discoballs vor concerta vara aceasta la Ciuc Summer Fest, in prima zi a festivalului, pe 16 iulie, in aceeasi zi cu Suie Paparude si Faithless. Organizat de Emagic, Ciuc Summer Fest va avea loc vara aceasta in perioada1618 iulie, pe Stadionul Iolanda Balas Soter din Bucuresti, biletele putand fi achizitionate online de pewww.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta la diferite categorii de pret in functie de distanta fata de scena: 90 lei, 160 lei si 220 lei.

Mai multe informatii si noi confirmari in cadrul Ciuc Summer Fest vor fi facute publice in curand pe site-ul oficial al festivalului, www.summer-fest.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *