RETETE CULINARE

Scoici în vin cu aioli


Ai nevoie de: 2 linguriţe de muştar de Dijon, ½ linguriţă de sare de mare, 4-5 căţei de usturoi, 1 ceaşcă de ulei de măsline extravirgin, 2 ceşti de vin (Pinot Gris), 1 ceapă, 500 gr scoici, pătrunjel verde tocat şi de robotul de bucătărie Philips HR7775.
În robot, se amestecă usturoiul (2 căpăţâni) cu muştarul, sarea şi piperul. Apoi, la viteză mică, se adaugă puţin câte puţin uleiul de măsline.
La final, când emulsia este gata, se pune şi zeama de lămâie proaspăt stoarsă. După aceea, sosul aioli se transferă într-un bol, păstrându-se la rece până în momentul servirii.
Separat, într-o tigaie, se pune restul de usturoi împreună cu vinul şi ceapa tocată mărunt (foloseşte accesoriul pentru tocat al robotului). Se dă într-un clocot, apoi se mai lasă câteva minute la foc mic. D
upă aceea, se pun scoicile, fierbându-se la abur, cu capacul tigăii pus şi tigaia mişcată periodic. Se aruncă scoicile ale căror cochilii nu s-au deschis după primele 5 minute, apoi se transferă într-un castron, unde vor fi stropite cu aioli, iar pătrunjelul verde este alăturat ca garnitură.
Acestă reţetă este recomandată şi testată de Philips şi bucătarul veşnic îndrăgostit, Dan-Silviu Boerescu (www.bucatarescu.ro), posesorul unui robot de bucătărie Philips HR7775.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *