Evenimente

Scoala de vara dedicata educatiei parentale

Salvati Copiii Romania organizeaza in saptamana 6 – 10 septembrie, la NeptunScoala de vara dedicata specialistilor din domeniul educatiei parentale. Aceasta actiune este derulata sub umbrela proiectului „Towards positive healthy parenting in Romanian families/Parinti competenti, copii sanatosi – Dezvoltare de servicii de parenting in Romania” si beneficiaza de sustinerea financiara a Islandei, Liechtensteinului si a Norvegiei prin Mecanismul Financiar EEA.

La scoala de vara sunt asteptati peste 70 de participanti, specialisti ai celor cinci Centre de Consiliere pentru Parinti ale Salvati Copiii, precum si alti specialisti din Arad, Satu-Mare, Constanta si Bucuresti. Temele care vor fi dezbatute in cadrul scolii de vara sunt:

–          „Principii” de consiliere („parenting”) si optimizarea relatiei de cuplu;

–          Consilierea si psihoeducatia parintilor cu dificultati emotionale (anxietate, depresie, perfectionism);

–         Consilierea si psihoeducatia parintilor cu dificultati de gestionare a problemelor comportamentale si emotionale ale copiilor pe grupe de varsta;

–         Consilierea parintilor pre si post divort: cum comunicam cu copiii si alte informatii de interes;

–         Identificarea primului episod psihotic sau tulburarea de tip borderline in adolescenta.

La Scoala de vara participa: Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania, Dr.  Victor Olsavszky, reprezentant OMS in Romania, Ileana Botezat Antonescu, Presedinte CNSM (Promovarea sanatatii mintale si cresterea calitatii vietii pentru copiii, adolescentii si familiile lor) si Cecilia Macri, Expert programe si proiecte MECTS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *