Se amesteca intr-un castron 1 kg carne tocata de porc, 500 g carne tocata de vita, 1 cana de orez (spalat si calit cu 3 cepe tocate marunt si 2 linguri ulei), 3 morcovi potrivit de mari rasi, cimbru, piper negru proaspat macinat, 2 linguri bulion, sare (dupa gust si tinand cont de cat de sarata este varza murata), busuioc uscat, 2 oua. Cand compozitia este omogena se impacheteaza sarmalele in foi de varza murata sau frunze de vita sau tei, se aseaza in oala de fiert (de preferat tuci sau oala de lut) pe un pat de bete de cimbru uscat, se aseaza desupra un rand de foi de varza sau varza tocata, cateva felii de sunca afumata, doua linguri de pasta de rosii. Se adauga un pahar de vin alb sec si restul se umple cu zeama de varza.
Se baga la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
Se serveste cu mamaliguta calda, smantana si ardei iute verde.
One Comment
Comments are closed.