RETETE CULINARE

Sarmale verzi – aperitiv

4 portii – (30 minute + 30 minute la frigider)

3 salate verzi mai mari
300g branza proaspata de vaci
100g telemea rasa
1 lingura seminte de chimen
1 leg. marar
1 ceapa rosie
2 linguri ulei de masline
2 cepe verzi
2 linguri hrean ras
200ml smantana
sare, piper

Se desfac foile de salata, se spala, se scurg de apa. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua rasa, chimenul, uleiul, mararul tocat marunt, ceapa rosie, taiata in cubulete, ceapa verde, taiata in rondele, sare si piper, dupa gust. Se omogenizeaza amestecul si se pune la rece o jumatate de ora. Cu acest amestec se umplu foile de salata, ca sarmalele. Se pun sarmalele pe un platou si se servesc cu un sos de hrean proaspat ras amestecat cu smantana acra.

Sursa:www.monitorulsv.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *